Portada

L'altra guerra de successió

L'hegemonia més disputada

CATARATA CATALAN
03 / 2020
9788490979587
CATALÁN
Mayor
772
ESPAÑA
Narrativa

Sinopsis

"Si el comunista Lev Trotski va teoritzar la ?Revolució Permanent? i el periodista i assessor nord-americà Sidney Blumenthal va inspirar-s'hi per parir el concepte de ?Campanya Permanent?, a Catalunya, l'independentisme polític ha passat tot aix. per la batedora, per fer-ne una versió de butxaca: la ?Competició Permanent? que fa dècades que enfronta el món convergent i el món republicà d'ERC. I tot a l'espera i coent un
desenllaç (via eleccions al Parlament) que serà més que aix. i que decantarà la lluita per l'hegemonia independentista que, no ens enganyem, és una guerra aferrissada per l'hegemonia del mapa polític català en conjunt.
Per., a pams: primer la lluita és pel lideratge. Ara la batalla és per quedar primer en el camp independentista. I aquest desenllaç decantarà la guerra de fons: la de l'hegemonia de l'independentisme.
L'enfrontament fratricida que fa tant que protagonitzen convergents (post o no) i republicans ha impregnat tota la política catalana i molt d'all. que l'ha descrit durants aquestes dues crítiques dècades de segle XXI que ara comencem a deixar enrere. Potser seria hora que el sobiranisme polític també superès aquesta era de l'enfrontament, com a mínim en els termes crispats que l'hem conegut. I aix. reclama d'un desenllaç que marqui un abans i un després clar."

PVP
15,00